Hera Nera – Ep.1 – Inception

Să vă povestim cum a ajuns Hera în viața noastră sau mai exact cum ne-am hotarât la această rasă de câine. Printre primele lucruri pe care le-am observat la Bianca este dragostea ei pentru animalele de orice fel! Cred că singura condiție este să aibă blană! După un timp, de fiecare dată când se ivea ocazia, o auzeam:
„Ne luăm și noi o pisică?”
NU!
„Un câine?”
NU!
„Măcar un dihor?”
NU!
Răspunsul meu era: „Luăm pești dacă vrei!”. Și ea răspundea: „Nuuuu, că nu pot să-i smotocesc!”
Trebuie să știți că și eu sunt iubitor de animale, am crescut cu 2 câini lupi (Max și Nero) pe care i-am iubit enorm și mă înțeleg foarte bine și cu pisicile. Însă ideea de a avea un câine în apartament (oricât de mult mi-ar plăcea pisicile, nu mi-aș lua una) nu mi se părea ok: va sta singur, nu va avea spațiu, va fi chinuit etc.

Nu știu exact ce s-a întâmplat și cum am ajuns să renunț la convingerile de mai sus (o suspectez pe Bianca că a lucrat la psihicul meu încet și sigur, tot găseam TV-ul pornit pe „Caeser, the dog whisperer”:) ) încât am ajuns la ideea că nu este atât de rău să ne luăm un câine, că ar fi într-adevăr o responsabilitate dar că, în același timp, ne-ar face viața mai frumoasă. Să fiu sincer, cred că mi-am dorit dintotdeauna un câine, însă nu găsisem persoana care să mă împingă să ies din zona de confort :).

Buuuun, acum că acceptasem că ne luăm câine, rămânea să răspundem la întrebarea: „Ce rasă?”. Biancă mă tot bătea la cap cu bulldog francez și eu nu voiam să aud de el. Fără să jignesc, nu-mi plac câinii care sunt mai mult mascote și mai puțin câini.

Tot dezbătând subiectul, mi-a venit o idee care ne-a surâs amândurora și pe care v-o recomand în momentele de criză/indecizie. Am zis așa: „Babe, facem fiecare câte o listă în care scriem 3 rase de câini pe care ni le-am dori. Tu ștergi 2 rase de pe lista mea și eu șterg  2 de pe lista ta. Cu cele 2 opțiuni rămase, negociem și argumentăm care este alegerea potrivită.”
Lista Biancăi: Amstaff, Akita american, Bulldog francez
Lista mea: Ciobănesc german, Akita american, Cane Corso
Este lesne de înțeles că am șters fiecare celelalte variante și am rămas cu Akita. Vedeți cum s-au așezat lucrurile? Fără să știm, ne doream amândoi un urs!

  • Silhouettes.ro Hera & Us
Mai multe în episodul următor (întotdeauna mi-am dorit să spun asta!), unde vă vom povesti cum am ales-o pe Hera, prin ce peripeții am trecut și cum i-am stabilit numele.
În galeria de mai sus puteți vedea cum arăta
Hera în prima zi cu noi!

Vrei să urmărești îndeaproape viața Herei? Urmărește acest blog și dă-i like paginii de facebook.
#HeraNera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.