Hera – Ep.2 – „Fetiță sau băiat?”

Dacă în episodul trecut vă povesteam cum am ales rasa Akita, acum veți afla de unde am luat-o pe Hera și cum ne-am decis că vrem fetiță și nu băiat 🙂
Căutând pe net de unde să cumpărăm această rasă, am dat peste site-ul wolf-point.ro. Ca niște corporatiști respectabili, am început să căutăm păreri despre canisă, despre crescător și calitatea puilor. Am găsit doar cuvinte de laudă la adresa canisei, iar Gusti Ionescu se arăta a fi un om deosebit (arbitru internațional, veterinar și mai ales mare iubitor de patrupede). I-am scris întrebându-l dacă are pui disponibili, i-am spus că am vrea să-i vedem și că suntem interesați de un mascul. Răspunsul a fost unul pozitiv, prin urmare am fost invitați în Corbeanca pentru a vedea „urșii”.

Într-o dimineață de octombrie am intrat pe poartă canisei și am fost întâmpinați de vreo 50 de tipuri diferite de lătrat. Puii de labrador din imediata apropiere și muuulți Akiți în spate anunțau intrarea noastră stăpânului. Ne-a captat imediat atenția Ivan, un Akita American maiestuos, care ne-ar fi mâncat negreșit dacă nu exista gardul despărțitor și care ne-a condus în lătrături până în spate unde ne aștepta Gusti. Văzând cât de înverșunat este Ivan, deja ne făceam probleme, mă întrebam dacă și câinele nostru va fi la fel de rău cu oamenii.

Ne-am întâlnit cu Gusti care, cu o singură comandă, l-a liniștit pe Ivan. 🙂 Ne-a întrebat dacă am mai avut câini (Akita American nu este recomandat pentru cei care n-au mai avut câini), unde îl vom ține, dacă vrem câine pentru concursuri sau pentru casă și dacă ne-am hotărât la mascul sau femelă. Am răspuns amândoi foarte hotărât: Vrem mascul!
-Gusti: „Sunteți siguri, da?”
-Noi: „Da”!
-Gusti: „Ok. Așteptați puțin.”

S-a dus în spate, a deschis cușca unui câine imens și i-a dat drumul. Noi am făcut niște ochi mari și, după ce ne lătrase Ivan mai devreme, ne-am zis: „Stai așa că ne mănâncă!”. Logica ne spunea că nu i-ar fi dat drumul dacă era periculos însă instincul de conservare te îndeamnă să o iei la fugă sau să găsești primul gard atunci când se repede o namilă spre tine! Acest instinct a dispărut imediat ce Tzar a început să ne pupe și să se gudure pe lângă noi. Nu semăna deloc cu Ivan și era suuuuuper prietenos. A făcut însă un gest care ne-a dat de înțeles că masculul nu este tocmai potrivit pentru noi. S-a ridicat pe labele din spate, a luat-o în brațe pe Bianca și era mai mare decât ea! Se priveau ochi în ochi și vedeam cum Bianca de-abia îi susține greutatea.
Acesta a fost și scopul lui Gusti, să realizăm cât de mare se face un mascul (dacă nu mă înșel, Tzar avea aprox 70 cm înalțime si vreo 60 kg). Bineînțeles că ne documentaserăm și știam că la maturitate sunt foarte mari (pe la 70 cm și 50 kg) dar câteodată ai nevoie să îți fie arătate aceste dimensiuni pe viu pentru a realiza cât înseamnă. Mai mult, Gusti ne-a spus că pe lângă diferențele de mărime (femelele sunt cu aproximativ 10 cm mai scunde și cu 10 kg mai  ușoare decât masculii) sunt și diferențe de caracter. Masculii sunt mult mai teritoriali și mai agresivi cu celelalte animale, pe când femelele sunt mai echilibrate.

Așa că ne-am răzgândit! Ne luăm fetiță Akita! Și acum, să vedem puii! Ne-a adus Gusti din culcuș 2 fetițe (una neagră și una maronie) și ne-am topit imediat. Ca să înțelegeți despre ce vorbim, priviți fotografiile de mai jos.

Puțini dintre voi știu că era să alegem altă fetiță. Cum așa? În timp ce Gusti ne-a pus puiuțul în brațe ne-a zis, „Vedeți că această fetiță este cu păr lung!”. Noi, super entuziasmați, n-am acordat foarte multă atenție acestui detaliu, mi-aduc aminte că l-am întrebat dacă se face blana foarte lungă și mi-a zis că nu, așa că am continuat să o flocoșim și să ne jucăm cu ea.

Am plecat de la Gusti super fericiți gândindu-ne că peste aproximativ o lună vom putea lua ursoaica acasă.

Ce ne-a făcut să ne răzgândim? Aflați în episodul următor!

Vrei să urmărești îndeaproape viața Herei? Urmărește acest blog și dă-i like paginii de facebook.
#HeraNera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.