Hera – Ep.3 – „Păr lung sau păr scurt”

Așa cum povesteam în episodul anterior, era să luăm altă fetiță Akita. Cum? Iaca așa:

După ce ne-am săturat de joacă cu fetița neagră pe care ne-a prezentat-o Gusti și despre care ne-a zis că are blană lungă, am plecat acasă. Timp de câteva ore am încercat să rememorăm tot ce am trăit și văzut la Gusti, în raiul Akiților, iar ulterior am început să căutăm detalii pe net pentru a afla cum arată și ce implică un pui de Akita cu blană lungă.

Primele rezultate ne-au speriat puțin pentru că și în cazul Akiților cu blană lungă există variații, adică cu blana mai lungă sau mai scurtă. Uitați câteva exemple:

 

Pe langă faptul că arată ca o altă rasă de ciobanesc (nu că am avea ceva cu aceștia), am aflat că Akiții cu blană lungă sunt mai mari și mai masivi decât cei cu blană scurtă, masculii tind să fie mai echilibrați și mai blânzi, aparent încă nu sunt recunoscuți de Asociația Chinologică, prin urmare nu poți participa la concursuri cu un astfel de câine (nu că noi am fi vrut asta). Concluzia pe care am tras-o: nu știm ce vrem, mai căutam.

Cum zilele treceau și noi încă nu eram deciși ce anume voiam, însă eram cumva constrânși să ne hotărâm mai repede, pentru că l-am tot sâcâit cu întrebări legate de cât de lungă o să fie blana, Gusti a venit cu ideea de a ne pune în contact cu un cuplu care a luat de la el anul trecut un pui, tot femelă, cu blană lungă. Așa ar fi urmat să ne dăm seama cât de lungă va fi blana și dacă ne-ar plăcea. Zis si făcut, în câteva zile ne-am dat întâlnire în Herăstrău. Am ajuns primii, desigur, și eram mai entuziasmați și nerăbdători ca niciodată când, din depărtare, apare Iwy:

Mare, impunătoare însă extrem de blândă. Ne-a cucerit din prima! Ne-am jucat cu ea și am flocoșit-o dar în același timp ne-a ajutat să realizăm că ceea ce ne doream era de fapt un pui cu blană scurtă. Pentru apartament nu este un indicat un câine ca ea, cu multă blană (mulți dintre voi probabil credeți că nici Hera n-ar trebui să fie ținută în apartament). “Parintii” lui Iwy ne-au povestit prin ce peripeții au trecut, cât de mult iubește Iwy noroiul și că sunt foarte multumiți de ea. Ne-au oferit cumva un plus de încredere în aventura noastră de a ne lua un prieten pe viață.

Așadar l-am sunat pe Gusti și am programat o nouă vizită prin care să ne luăm la revedere de la ursoaica cu blană lungă și să discutăm despre când am putea să aducem acasă noul membru al familiei, ferm convinși fiind că se va întâmpla în câteva luni de zile. Însă, mare ne-a fost mirarea când am aflat că Hera era deja la Gusti, alaturi de frații ei, de aproape o săptămână.

16 octombrie 2016, ziua de naștere a Herei.

În episodul următor vă vom povesti cum i-am ales numele și cum arăta Hera la cateva săptămâni din viață.
Stați pe-aproape! #HeraNera @Hera.Nera

Vrei să urmăreși îndeaproape viața Herei? Da-i like pe Facebook sau pe Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.